Loading...
Ce este Money Bistro2020-01-20T13:20:53+02:00

Salut! Bine ai venit la Money Bistro!

Money Bistro e locul unde se adună economiști, jurnaliști, bloggeri, nutrioționiști sau pasionați de gastronomie pentru a împărtăși aperitive financiare pentru o viață sănătoasă.

Te poftim să iei loc la masa noastră, dragă oaspete! Relaxează-te și ia-ți un pahar de vin sau poate o cafea aburindă. Între timp, prietenii „chef”-ului se adună și ei la masă. Despre prietenii Money Bistro e important să știi că vin din locuri diferite: unii muncesc zi lumină în spatele unui birou, alții și-au făcut curaj și au deschis afaceri de succes sau ne ajută să trăim mai bine. De la toți am vrut însă să învățăm același lucru: cum să ne scuturăm dieta de caloriile financiare și cum să ne luăm bugetul la bani mărunți pentru a descoperi pe unde scoatem cămașa când e vorba de starea noastră de bine financiară.

Dacă în primul sezon Money Bistro am descoperit cum se degustă aperitivele financiare, în cel de-al doilea facem cunoștință cu familia Bănescu și eforturile acesteia de a-și echilibra cheltuielile financiare. Alături de gazda emisiunii, Andi Vasluianu, și specialiști invitați, familia Bănescu învață cum să își organizeze bugetul lunar, cum să pună la dietă cheltuielile zilnice, cum să facă față unor situații neprevăzute, dar se și împrietenesc cu instrumente financiare menite să le facă viața mai cumpătată, precum contul de economii, pensia privată sau depozitul la termen.

Poate te întrebi de ce avem nevoie de un loc în care să discutăm despre viața financiară echilibrată? Dincolo de faptul că suntem printre ultimii dintre europeni în ceea ce privește educația financiară, în farfuria noastră financiară lunară se adună predominant doar nevoile de bază și cheltuielile pentru casă (1). Lăsăm prea puțin loc la masă pentru educație (2), cultură (3) sau timp liber. Doar 1 din 5 dintre noi pune ceva deoparte lunar în cămara de urgență și prea puțini își monitorizează în scris caloriile financiare.

Prin urmare, te invităm alături de noi la o discuție echilibrată despre obiceiuri și viață financiară sănătoasă. Vei învăța, poate, cum să strângi cureaua portofelului pentru a te simți bine până la următorul salariu, care e rețeta de cheltuieli a unei familii cumpătate, dar și câte calorii poate ascunde o invitație la nuntă.

Începe Money Bistro. Aperitive financiare pentru o viață sănătoasă.