Sănătatea financiară a românilor2018-12-07T09:25:58+03:00

Project Description

Sănătatea financiară a românilor

Dacă ar fi o pizza, cele mai mici felii ar reveni sănătății, hainelor și mobilierului din casă.

Ne plac mesele pline, unde putem gusta din aperitive, fel principal și nu refuzăm niciodată desertul. E clar, starea de bine a românilor trece prin stomac. O arată și cheltuielile noastre – o treime din bugetul nostru se duce pe mâncare. În vreme ce cheltuielile pentru educație și timp liber ajung la 5%.

Dacă ar fi o pizza, cele mai mici felii ar reveni sănătății, hainelor și mobilierului din casă.

Alte articole

Partea cea mai consistentă a burgerului din meniul nostru lunar – chifla – merge pentru cheltuielile de consum. Felia de carne, mai sățioasă, o dăm pe impozite și alte taxe. Exact ca frunza de salată, pe care o scoatem intenționat din burger, investițiile se înscriu în marja de eroare de 0,3% din meniul nostru financiar.

Alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care să asigure starea generală de sănătate şi longevitatea. De aceea, pentru un regim de viață financiară sănătoasă specialiștii recomandă să punem bani deoparte pentru pensie sau într-un cont de economii.

Statisticile arată însă că doar 1 din 3 români a pus bani deoparte în ultimul an. 1 din 5 români planifică pentru o pensie asigurată financiară, iar 14% dintre români și-au deschis un cont de economii.