Rețeta shoppper-ului sănătos2020-01-01T14:28:24+03:00

Project Description

Rețeta shoppper-ului sănătos

Shopping-ul este o parte inevitabilă din bugetul oricărei persoane. Viața modernă face portofelul să iasă din buzunar zilnic. Unele cumpărături sunt agreabile, altele impuse, iar altele pot deveni cariile bugetului. Iată câteva mici reguli care să te ajute să-ți menții echilibrul financiar.

  1. Nu te repezi să plătești prețul întreg. Aproape toate lucrurile ajung la reduceri, mai devreme sau mai târziu.
  2. Lista de cumpărături și lista de dorințe. Rezistă impulsurilor: nu intra în magazine fără o listă de cumpărături și evită achizițiile neplanificate. Specialiștii recomandă să mănânci înainte de a merge la cumpărături: stomacul gol te poate împinge spre excese.
  3. Nu sparge pușculița. Aliniază-ți listele de cumpărături la bugetul lunar – fie că e vorba de alimente sau de o pereche de adidași.
  4. Alege cu grijă de unde cumperi. E puțin probabil ca un singur magazin să aibă toate produsele și ofertele de care ai nevoie. Sondează mai multe locuri sau compară prețurile online.
  5. Caută soluții eficiente. O bună parte din bugetul lunar al românilor se duce pe mâncare. Învață câteva principii culinare care să te depaneze ușor când „nu mai știi ce să gătești” sau când ești la muncă și vrei să înlocuiești un prânz scump de restaurant cu un pachet gustos adus de acasă.