Ep. 2 – Buget la dietă2019-02-20T14:37:48+03:00

Project Description

Ep. 2 – Buget la dietă

Să pui la păstrare pare o îndeletnicire de pe vremea bunicilor. Bunicii, și chiar părinții noștri, au trăit într-o vreme în care, atunci când se strica ceva, îl reparau, nu-l aruncau și îl înlocuiau. Astăzi, românii pun mai puțini bani la păstrare:

Aproximativ 10 milioane de români au depozite la bancă. Dintre ei, vreo 4 milioane depozitează în ele aproximativ 21 de lei. Alți 2 milioane de oameni au în depozitele lor până în 1000 lei. În depozitele a doar 500 000 de oameni, se găsesc 73% din sumele totale aflate in depozite.

Dacă vrei să pui banii la păstrare ai nevoie să-ți construiești un buget lunar sau anual, să-ți analizezi sursele de venituri pentru a-ți planifica cheltuielile și să-ți setezi obiectivele pentru economii – vacanță, achiziția unei case sau lansarea unei noi afaceri.

În concluzie, uneori, când te mulțumești cu mai puțin, de fapt câștigi mai mult, iar lucrurile puse la păstrare au, de multe ori, o valoare mai mare.

Cum să-ți planifici bugetul?

Fiecare dintre noi avem venituri și cheltuieli de gestionat în fiecare zi. Procesul de planificare a câștigurilor, adică bugetul, ne ajută să înțelegem ce venituri avem și pe ce cheltuim banii în fiecare zi.

MARIUS TUDOSIEI, un cheltuitor econom: „Nu-mi place să rămân cu degetele descoperite, în frig”

Exact ca pe “alimentația sănătoasă”: echilibrată, calculată, lipsită de excese, ponderată. Și trăită cu cap.