Ep 7 – Lista de acasă se potrivește cu cea din târg2019-02-20T14:30:57+02:00

Project Description

Ep 7 – Lista de acasă se potrivește cu cea din târg

Cumparaturile fac parte din viata noastra si fara sa ne dam seama, nu trece nicio zi fara sa cumparam ceva. Cumpărăm pentru că avem nevoie de acel lucru, pentru că ne place, pentru că am auzit că e bun. Cumpărăm de frică, să nu dispară de pe rafturi, pentru a face un cadou sau pentru că e o ofertă foarte bună. La fel ca zahărul, shoppingul poate avea efecte nebănuite asupra noastră și poate chiar provoca dependență. V-ați întrebat vreodată de ce vă simțiți dezorientați într-un mall? Este rezultatul a ceva ce se numește “Transferul Gruen”.

Mall-urile sunt proiectate sa nu aibă ferestre sau ceasuri pentru a-i face pe oameni să piardă reperele, timpul și contactul cu lumea exterioară. Magazinele îngrămădite unul lângă celălalt, cu vitrine mari, ce expun o uriașă varietate de produse, sau posibilitatea de a ieși abia după ce ai parcurs întreg traseul sunt tehnici care ne fac să cumpărăm mai mult decât aveam pe listă… sau, chiar, în portofel.

La Money Bistro, bloggerul culinar Cristina Mazilu, Mazilique.ro, are câteva sfaturi pentru a fi mai responsabili la cumparaturi.

Cristina Mazilu: „Portofelul rămâne fericit, dacă… rămâne acasă”

„Îmi organizez lista de cumpărături în funcție de ce găsesc la Obor”