Ce este o urgență și un fond de urgență?2020-01-01T14:26:49+03:00

Project Description

Ce este o urgență și un fond de urgență?

Neprevăzutul face parte din viața noastră și de aceea e înțelept să fii pregatit mereu cu un fond de urgență. E soluția ideală, deoarece te ajutasă ieși din situațiile dificile.

Urgențele financiare pot veni în diferite forme:

  • Ți-ai pierdut locul de muncă și trebuie să continui să-ți plătești rata, utilitățile și alte cheltuieli de trai.
  • Ai o urgență medicală sau una stomatologică.
  • Ai cheltuieli urgente în gospodărie. De exemplu, s-a stricat aparatul de aer condiționat sau frigiderul, s-a spart o țeavă și ai inundat vecinii. Și nu, o bucătărie ce necesită renovare nu intră în această categorie.
  • Ai cheltuieli neprevăzute, de exemplu ai pierdut avionul și trebuie să plătești bilete noi.

Cât trebuie să economisești?

Un fond de urgență trebuie să acopere cheltuielile tale de bază pentru 3-6 luni. Această sumă însă poate crește dacă ai copii sau persoane în îngrijire. Suma pentru aceste luni ar trebui să includă cheltuielile fixe – chirie, rata bancară, taxă, precum și cheltuielile pentru un trai decent: utilități, alimente, transport. Acestea nu includ ieșirile în oraș, divertisment sau îmbrăcăminte. Practic, e suma de care ai nevoie să supraviețuiești.

Dar nu trebuie să pui toți banii deodată. Planifică-ți o perioadă rezonabilă în care vei putea atinge suma de care ai nevoie pentru a trăi decent timp de 6 luni.