„Ca la 20 de ani, fără griji și fără bani”2020-01-01T14:24:35+03:00

Project Description

„Ca la 20 de ani, fără griji și fără bani”

Vârsta de 18-23 de ani e perioada când începi să flirtezi cu independența, dar vrei și o relație stabilă cu studiile. Îți poți deschide un cont în bancă, dar nu ai bani pentru răsfăț. Poți obține permisul de conducere, dar nu-ți permiți o mașină. Poți amâna grijile financiare pentru zilele când vei fi angajat, dar cel mai inteligent este să te pregătești din timp pentru viața de adult.

Iată câteva sfaturi:

  • Ia-ți un job. Babysitter, barista, freelancer… opțiuni sunt multe.
  • Fă-ți un buget. Împarte-ți cheltuielile în obligatorii (taxe, facturi, mâncare, transport) și opționale (clubbing, shopping, vacanțe).
  • Finanțează-ți visele, nu lenea. Cultivă-ți obiceiuri care fac bine și la corp și la buget: gătește, mergi pe jos, meșterește, evită cheltuielile inutile.
  • Stabilește-ți obiective și cheltuie planificat.
  • Învață limbajul financiar. E bine să înțelegi ce înseamnă inflație, scoring pentru un credit, dobândă sau datorie, cum se calculează salariul net sau cel brut. * Continuă să deguști aperitivele financiare de pe www.moneybistro.ro.

La 18 ani, îți poți deschide cont și card bancar, poți face diverse tranzacții, poți deschide depozite, îți poți lua chiar și card de credit. Interesează-te despre ofertele băncilor pentru tineri și cântărește atent avantajele. Pe Studentbank.ro poți afla cum îți poți deschide pachetul de cont curent ZERO Simplu si Studentcard.